Aranyér, végbélrepedés otthoni kezelése gyógynövény alapú krémmel
Külső, belső aranyér, fisszura, végbélrepedés és bőrproblémák hatékony kiegészítő kezelése otthon
HERBA GOLD Biyovis (Bionet) Aktív Balzsam - Ginkgo Biloba, körömvirág, E vitamin
Aranyér kezeléseGyógynövényes kezelésVégbélrepedés kezeléseTerhességi aranyér VéleményekGyakori kérdésekKAPCSOLAT

Az aranyér és végbél betegségek gyógynövényes otthoni kezeléssel tünetmentessé válhatnak. A megfelelő táplálkozással, testmozgással, és természetes hatóanyagú készítménnyel kombinált kezelés gyorsan segít a kezdeti aranyér tüneteken. Hogyan segíthetjük Önt az aranyér otthoni kezelésében? Oldalunkon az aranyér OTTHONI KEZELÉSÉVEL és MEGELŐZÉSÉVEL kapcsolatos információkat, megbízható orvosi, és Felhasználói tapasztalatok alapján összeállított információkat talál. Ezek a gyakorlatban is kipróbált aranyér kezelési praktikák, szakorvosi kezelés mellett, házilagosan is alkalmazhatók.
Herba Gold Bionet Biyovis Aktív Balzsam 75ml
Herba Gold Aktív Balzsam 
20% kedvezménnyel?
Kattintson ide a részletekért!
Aranyér és Végbélrepedés tünetei
Abban Ön is egyetért, hogy orvoshoz járni senki sem szeret. Nem beszélve a sokszor érthetetlen latin "orvosi szakzsargon"-ról (nodus haemorrhoidalis, perianalis, obesitas stb.), ami még inkább nehezíti állapotunk megértését. Az aranyér tüneteit magunk is felismerhetjük, és dönthetünk - az ésszerűség határain belül- hogy szükség van-e szakember segítségére. 
"Pár hete időnként szúró végbéltájéki fájdalmat érzek. 
  Félek, hogy valami komoly bajom van." 
A végbéltájéki szúró fájdalom többféle betegség tünete lehet, csak ritkán kell komolyabb problémára gyanakodni. Sokkal valószínűbb, hogy a végbél berepedése vagy aranyérgyulladás okozza a panaszait. Az előbbi probléma bármely életkorban kialakulhat. Intenzív, szúró fájdalom és gyakran vérzés lehet a tünete. A fájdalom miatt a végbél izomzatában görcs jelentkezik, és ez rontja a terület vérellátását. Emellett váladékozás, másodlagos (gombás) fertőzés is kialakulhat, ami viszketéssel jár. Az utóbbi betegség a végbél záróizomzatát körülvevő vénás fonat megnagyobbodásából, gyulladásából jön létre. A túlsúly, a mozgásszegény életmód növeli a megjelenésének valószínűségét. A végbéltájékon érzékelhető fájdalom és minden egyéb panasz esetén a végbéltájék betegségeivel foglalkozó specialistát, azaz egy proktológust tanácsos felkeresni.
Az aranyér és végbélrepedés tüneteit okozhatja a nem megfelelő állagú széklet - Azonban van megoldás!

BioCenter Nr1. csomagban található Biyovis Tea - megfelelő mennyiségben történő fogyasztása esetén- nagymértékben segíthet helyre állítani az emésztést. Ez természetesen a széklet állagának normalizálódását is elősegíti. 
A gyakori aranyér tünetek leírása
​vérzés, fájdalom, kitüremkedés, előesés (prolapsus), viszketés, váladékozás, székelési nehezítettség

A tünetek felléphetnek egészen korai stádiumban is, de lehet, hogy előrehaladottabb fokozatnál sem észlel a beteg panaszt, így későn jut el orvoshoz. A korai felismerés (tünettel vagy anélkül) lehetővé teszi a kíméletes, ambuláns gyógyítást, míg későn felismert esetben sokszor már csak a műtét segít véglegesen. A tünetek a napi normális életvitelt zavaró vagy akár lehetetlenné tévő kellemetlen panaszokká válhatnak. A fent felsorolt tünetek az aranyér tünetei, de más, súlyosabb betegség hírnökei is lehetnek, ezért érdemes panaszok esetén orvoshoz fordulni.

Tünetek magyarázata:

A betegek panaszai közül a leggyakoribb az aranyerek vérzése, mely általában friss piros vérzésként jelentkezik, vagy a toilette papíron pecsételően vagy a WC kagylóba csöppenve látszik. Az előesés (prolapsus) a székelési préselés során alakul ki és társul egy kellemetlen nyomásérzéssel, fájdalommal. III.-IV. fokban az aranyerek nem húzódnak vissza, és ennek hatására elégtelen lesz az érpárnázottság, mely miatt váladékozást, nyálkahártya irritáció miatti nedvedzést észlelünk. Ezen nedvek felmarják a végbél (perianalis) regiót és felelőssé tehetőek a perianalis irritációért vagy a viszketésért. A IV. fokban az erek megtöretődnek (strangulálódnak), elfolyásuk, kiürülésük lehetetlenné válik és heves, akut fájdalmat okoznak. A vénás elfolyás akadályozottsága és az erek akut, gyulladt állapota kizáródáshoz (incarceratiohoz) vezet, mely thrombosist és elhalást eredményez. Ezek a tünetek kialakulhatnak vagy rosszabbodhatnak a terhességek alatt, szülést követően, székrekedéses állapotban, jelentős testsúly ingadozás során (obesitas), illetve munkahelyi körülmények miatt (tartós állás/ülés).
Aranyér és végbél repedés tünetei
- hétköznapi nyelven, érthetően
Az aranyér különböző tüneteit Vásárlóink elbeszéléseiből is ismerjük. Biztosak vagyunk abban, hogy a közérthető tájékoztatás mindannyiunk érdekeit szolgálja. Az interneten nagyon pontos leírásokat találhatunk az aranyér és végbél repedést illetően, így ezek  segítségével magunk is megállapíthatjuk hogy pontosan milyen elváltozással van dolgunk. 

Nem ritka betegségről van szó, mivel közel a (felnőtt) lakosság felét érinti. Szerencsére az időben felismert és kezelt aranyér különösebb kellemetlenségek nélkül megszüntethető.


Kezdjük az egyik leggyakoribb "tévhit"-el amikor széklet ürítés után a wc-papír használata során égető fájdalmat és enyhe vérzést tapasztalunk. Sokan ilyenkor már a legrosszabbra gondolnak, pedig  ez a jelenség -az esetek 99%-ban betudható egy túlfűszerezett erős étel elfogyasztásának.(nem is hinné hogy milyen sokan esnek ebbe a tévhitbe!) Ilyenkor  különösebb teendőnk nincs, mint megvárni az irritáció megszűnését. Abban az esetben ha több napig  megmarad a fájdalom és vérzés, illetve viszketés is érezhető a végbél nyílás környékén, akkor jó  eséllyel külső aranyér van kialakulóban. Megjegyzés: ebben a stádiumban a leghatékonyabb a  balzsamos kezelés, mert ilyenkor még "könnyedén" elejét vehetjük a további tüneteknek.

A viszketés egyik oka, hogy a végbél falához közel húzódó erek begyulladnak-megvastagodnak, és  úgynevezett aranyeres csomók alakulnak ki. A csomókat elő idézheti megerőltetés, hideg hőmérséklet  miatti gyulladás, stb. A csomók feszítik a külső hám réteget, amin ezért mikró repedések keletkeznek,  és ezeken a repedéseken bejutó szennyeződés és kórokozók idézik elő a viszketés érzését.  Itt még  mindig a külső aranyérről beszélünk. Ezeket a csomókat fürdés közben ki is tapinthatjuk. 

Külső aranyér esetén a csomók mérete nem túl nagy- ezért nem minden esetben szükséges orvosi  beavatkozás. Amikor persze a csomók elburjánzanak és a vérzés miatt a fertőzés veszély sem  tartható már kordában, bizony előfordul hogy műtétre kerül sor. Sajnos a műtéti  beavatkozások ellenére is kiújulhat az aranyér. Ekkor bizony már nem ajánlott, hanem kötelező az  aktív balzsam használata. Idősebb vásárlóink jelezték hogy kizárólag a balzsammal tartható  tünet mentesen az aranyér. Természetesen nem szabad hagyni hogy visszafordíthatatlan folyamatok  alakuljanak ki. A tüneteket időben fel kell tudni ismerni és a megelőző lépéseket meg kell tenni.A belső aranyér tüneteit belső gyulladás okozza. A gyulladást kiváltó okok- a külső aranyérhez  hasonlóan- sokfélék lehetnek. A bajt és fájdalmat tetézi a nem megfelelő táplálkozás, ekkor a széklet  túl kemény, ezért a végbél belső részén lévő nyálkahártyája alatt kialakult csomók rendkívül nagy  fájdalmat okozhatnak. Ilyenkor teljesen biztos a vérzés is, ami véres székletet eredményez. A belső  aranyér kezelése ha lehet még komplikáltabb, mivel a testen belül található a "seb".


A végbélrepedés tüneteit ( legtöbb esetben ) a nyálka hártya kiszáradása okozza. A bőr elveszíti  rugalmasságát, és berepedezik. Ezek a repedések esetenként igen nagyok is lehetnek (ambuláns eset). Ilyenkor  szintén erős vérzés és fájdalom tapasztalható. A megfelelő táplálkozás itt is kulcs fontosságú, hiszen  a túl kemény széklet megakadályozza a gyógyulást, így nagyon sokáig elhúzva a tünetek  megszűnését.Terhesség és szülés időszakában természetesnek mondható az aranyér tünetek jelentkezése. A magzat növekedésével folyamatosan megnő a test alsó részeire nehezedő nyomás, ami főként aranyér és visszér megjelenését okozza. Ezek a tünetek sok esetben nem okoznak olyan mértékű kellemetlenséget mint a "terhességen kívül" jelentkező aranyér - hiszen természetesnek mondható testi folyamatról van szó, ami az
idő múlásával enyhül. Ennek ellenére nem árt megelőzni a bajt, a megfelelő kezelés(ek) alkalmazásával.
 Gyakran Ismételt Kérdések
KÉRDÉS
Végbélrepedésre lehet belülre kenni a balzsamot?

VÁLASZ
Végbélrepedés esetén-ahogyan belső aranyérnél- szükség esetén kúppal is használható a Balzsam. Vérzés esetén is biztonsággal alkalmazhatja, e mellett természetesen rendkívül hatékony a sebgyógyító hatása. A javulás napokon belül érezhető, a teljes gyógyulás azonban heteket-hónapokat is igénybe vehet, attól függően hogy mióta alakult ki az elváltozás. Megjegyzés: első alkalmazáskor fájdalom felléphet(1-2 nap), ennek ellenére folytatni kell a használatot. A fájdalom jelentkezése a gyógyulási folyamat kezdetét jelzi. Más termékeknél nem érezhető általában fájdalom, mivel nem is történik "semmi" azok használatakor.KÉRDÉS
Belső aranyér esetén milyen kúpot jó használni, amire rá kell kenni a balzsamot?

VÁLASZ
Belső aranyér esetén, az Ön orvosa által javasolt és felírt kúpot alkalmazza. Az aktív Balzsam bármelyik kúppal alkalmazható, a fő szempont azonban az, hogy a lehető legkevesebb kemikáliát tartalmazza a kúp(természetes összetevőjű). Ez lényeges szempont a kívánt hatás érdekében.KÉRDÉS
Fájdalomérzet nélküli külső aranyér esetén mennyire hatásos a Balzsam?

VÁLASZ
Amennyiben csomók-kitüremkedések vannak az érintett területen, viszont fájdalom nincs, akkor szerencsére nagyon az elején tart a dolog. Ilyenkor a leghatékonyabb a Balzsam. A csomókat napok(3-4) alatt eloszlatja. Hozzáteszem, szomorú tapasztalat hogy a nem kellő időben elkezdett kezelés eredménye néhány hónapon belül végbél repedést is eredményez(het).